HR-Konsulter

Litet eller stort, lokalt eller globalt? Vi löser det!

Behöver du en extra hand för att driva ett projekt, lösa ett problem eller hitta en interim HR-konsult under en vakans eller ledighet?

Vi har juniora och seniora HR-konsulter och matchar ditt behov med den bästa personen för uppdraget. Varför välja FEM HR? Vår långa erfarenhet från linjeroller och konsultuppdrag i alla typer av organisationer gör att vi snabbt vet vad du behöver, eller inte behöver.

Vår approach, personlig och transparent, gör att du kommer få rätt hjälp med relevant konsult till rätt kostnad för det problem du vill ha hjälp att lösa. Vi lovar!

Typiska uppdrag vi tar oss an

Arbetsrättslig expertis och rådgivning

Vi guidar dig/er vid svåra och utmanande situationer exempelvis inför uppsägningar, fackliga förhandlingar, omorganisationer, arbetsmiljöutredningar eller svåra samtal.

Interim HR-Chef på plats

Vi kliver in som HR-chef under tiden ni rekryterar en ordinarie HR-chef, eller vid exempelvis föräldraledighet eller annan frånvaro.

Uppbyggnad av HR - för tillväxtbolag

Vi stöttar företag i tillväxt med att sätta struktur för er organisation. Vi hjälper er med grunderna och ser till att ni får det på plats som behöver komma på plats. Att guida er kring vad ni inte behöver är en minst lika viktig uppgift för oss.

Återkommande löpande stöd av HR

Om ni regelbundet har behov av HR-stöd, men inte på heltid utan bara vid behov, kan ni anlita oss på regelbunden basis. Då får ni en personlig och regelbunden kontakt hos oss samt hjälp när ni behöver det. On demand helt enkelt.

Neddragning och omstrukturering

Står er organisation inför omorganisation och uppsägningar? Vi projektleder hela processen och ser till att hela det blir arbetsrättsligt korrekt och att organisationen får den information den behöver, när den behöver den.

Inget är för stort eller för litet

Vi kan lova att vad du än behöver hjälp med inom HR så har vi lösningen. Inget är för stort eller för litet, för enkelt eller för svårt. Vi fixar det.

Vanliga frågor och svar om våra HR-konsulter

Omorganisationer med tillhörande förhandlingar och uppsägningar, interim HR-chef, upphandling och implementation av HR-system, genomlysning av HR-processer & policies för att en organisation ska vara compliant (inklusive rekommendation på vad som behöver förändras), rekrytering av HR-roller, ledningsgruppsutveckling, månatligt HR-abonnemang för mindre organisationer som saknar HR-chef etc.

Ja, vi har ganska mycket kontakter med HR-chefer som behöver en senior högerhand i vissa kniviga frågor. Det kan till exempel vara besvärliga rehabcase, coachning av en chef som har utmaningar med en medarbetare eller rena uppsägningar som behöver genomföras.

Ibland får vi brådskande frågor från organisationer som hamnat i någon form av krissituation, då hjälper en av oss partners till omedelbart. I övrigt har vi ett stort nätverk av HR-Konsulter, både juniora och seniora, vilket gör att vi garanterar att vi har en konsult på plats när du önskar.

Vårt nätverk av konsulter har jobbat lokalt och globalt och spänner över alla branscher och senioritetsnivåer. Vi har både djupet och bredden.

Vår styrka är att vi ställer relevanta frågor till dig som kund eftersom vi alla själva varit HR-Chefer. När vi förstår vad du behöver matchar vi snabbt en av våra konsulter med ditt behov.